Sales

Koud mailen voor de B2B perfectionist

04
 - 
11
 - 
2022
No items found.

Er bestaan talloze marketingtechnieken en groeistrategieën. Aangezien het onmogelijk is om over alles een blog te schrijven, heb ik besloten me te concentreren op een aantal tools die mij persoonlijk aanspreken. Als we over alles een blog zouden schrijven zou dat ongeveer zo’n 15 kilo papier kosten, á 2500 A4'tjes, om alle tools en technieken te behandelen. Efficiënt? Nee. Daarom ben ik gaan kijken naar enkel de tools die ik zelf erg interessant vind.

Bij het snel scannen van mijn lijst viel mijn oog op een e-mail outreach tool genaamd lemlist.com. Waarom? Ik heb altijd moeite gehad met het schrijven van de ‘perfecte’ e-mail. Zowel bij mijn vorige werkgever als daarbuiten. Vaak besteedde ik veel tijd aan een eenvoudige e-mail. Ik herschreef de eerste zin vijf of zes keer voordat ik met tegenzin doorging naar de volgende zin. Ik wilde er zeker van zijn dat ik een goede indruk achterliet. Begrijpelijk, maar wederom niet efficiënt.

Lemlist is een tool waarmee je automatisch een persoonlijke touch kunt geven aan koude e-mail outreach. De tool werd in 2018 ontwikkeld door Guillaume Moubeche, die zich stoorde aan de onpersoonlijke aard van de destijds beste e-mail outreach automatiseringstools bij zijn vorige bedrijf. Hij huurde een team van 100 online assistenten in om alle stappen handmatig uit te voeren. Toen dit resulteerde in conversies die 2 tot 5 keer hoger waren, automatiseerde hij het proces. Zo ontstond Lemlist. Hoewel deze ambitieuze ondernemer ervoor heeft gezorgd dat zijn tool zeer gebruiksvriendelijk is, zal ik toch een korte uitleg geven. Op die manier ben je op de hoogte van de basis en weet je meteen waar je aan toe bent.

Stap 1:

Begin met het bepalen van je outreach-doel. Denk aan het genereren van meer websiteverkeer, geklikte links, etc. Hier kun je kiezen uit verschillende manieren om je leads te bereiken en te converteren.

Stap 2:

Voeg de zogenaamde 'buddies to be' toe, oftewel de e-mailadressen, voornamen en bedrijfsnamen die je hebt verzameld, en stel je doelgroep samen. De Fransman heeft zelfs een 'ijsbrekergenerator' ontwikkeld en toegevoegd. Deze generator genereert een leuke openingszin, zoals een korte introductie of grap. Dit maakt je e-mail persoonlijker en voorkomt dat deze als spam wordt gemarkeerd.

Stap 3:

Maak de volgorde (sequence) aan. Hier stel je je tijdzone in, kun je kiezen of je je e-mail zelf schrijft of een van de sjablonen gebruikt. Zodra je een bericht hebt opgesteld, kun je ervoor kiezen om een tijdlijn in te stellen met opvolgberichten als de persoon die je probeert te bereiken nog geen reactie heeft gegeven.

Stap 4:

In de laatste stap kun je je sjabloon of je eigen creatie controleren en aanpassen. Als alles er goed uitziet, selecteer je de mensen die je wilt bereiken en worden je e-mails één voor één verstuurd.

Zoals beloofd is Lemlist een zeer eenvoudige tool om je B2B-leads te bereiken. Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen hebben, dan staat Guillaume klaar met een 24/7 supportchat met echte mensen die antwoord geven op al je vragen. Ik ben ervan overtuigd dat Lemlist, net als voor mij, ook voor jou een effectieve tool zal zijn!

Nieuw!

Check onze gratis online academy

Groei uit tot volwaardige B2B Growth Manager.

Bekijk nu